مقادير البسكويت
125 غرام من الزبدة
125 سكر ناعم
نصف كيس خميرة حلوى
نصف كيس فاني
2 بيضات
50 غرام من النشا
100 غرام من الدقيق
60 غرام من بودرة اللوز
طريقة تحضير البسكويت
ناخد الزبدة مع السكر الصقيل ونخلط الكل جيدا تم نضيف بعد دلك نصف كيس خميرة الحلوى ونصف كيس من الفاني و 2 بيضات والنشا والدقيق وبودرة اللوز ونخلد الكل جيدا حتى نحصل على عجينة متماسكة ونضعها في اناء الفرن الدي وضعنا فيه ورق الغير الاصق للحلوى الدي يسمى ( papier sulfurisè) الدي يستعمل لطهي الحلوة ونمدد الحلوة في هدا الورق الدي وضعناه في اناء الفرن وندخل الحلوة تستوي في الفرن
مقادير الكراميل
80 غرام من السكر
5 سل من الماء
10 سل من القشدة الطرية
3 اوراق جيلاتين
طريقة تحضير الكراميل
ناخد 80 غرام من سكر و الماء نضعهم في اناء فوق النار ونترك الكل يغلي حتى يصبح لونهم بني وبعد دلك نضيف 10 سل من القشدة الطرية مخفوقة ليهم ونخلط الكل جيدا تم بعد دلك نضيف 3 اوراق جيلاتين ونخلطهم مع بعض حتى ينسجمو وبعد كدة هنضيف قطع التفاح المعسلة حقولكم طريقة تحضيرها بعدين المهم هنضيف قطع التفاح ونخلط الكل جيدا 250 غرام من كريم باتسياغ هقولكم بردو طريقة تحضيرها بعدين ونضيف 15 سل قشدة طرية مخفوقة ونخلط الكل كويس
مقادير التفاح المعسل بالسكر
2 تفاحات
شوية زبدة
شوية عسل
طريقة التحضير التفاح المعسل
بنعمل مقلاة فوق النار نعمل فيها شوية زبدة شوية عسل ونعمل عليهم قطع التفاح المقطع قطع صغيرة ونسيب الكل يندمج مع بعضهم حتى بتنتهي العملية وبيصبح لون التفاح اصفر دهبي وكدة يكون التفاح تعسل كويس دي وصفة التفاح الياتكلمنا عنها وضفناه للكراميل ركزوا معاية شوية
مقادير كريم باتسيير
2/1 لتر حليب
50 غرام سكر
بيضة كاملة
50 غرام دقيق
طريقة تحضير الكريم
نضع نصف لتر من الحليب فوق النر نضع معه سكر ونترك الكل بيغلي وناخد انء نضع فيه بيضة وسكر ونخلط الكل بالخلاط الكهربائي حتى يصبح الخليط خفيف وابيض ونضيف ليهم الدقيق ونكمل الخلط بالخلاطحتى تنسجم العناصر عندما يغلى الحليب نتركه يبرد شوية بعد كدة نبدا نضيف الحلي على خليط الاول ونخلطهم مع بعض ونرجعهم تاني فوق النار ونستمر في الخلط منتوقفش عن الخلط عشان الكريمة متلزقش في الاناء وبعد ما تستوي الكريمة وتصبح جاهزة يعني تصبح عاملة كالكريمة نستعملها ودي الكريمة الي ضفناها على الكراميل الي قلنا عليه
تحضير الشكل النهائي للحلوى
ناخد اناء الفرن الى وضعنا فيه ( papier sulfurisè)واول حاجة هنعملها فوق الورق شائح التفاح المعسلة الى تعسلت زي الاولى تمام بس الاولى كانت مقطعة قطع صغيرة ودي شرائع بس طريقة التعسال وحدة ونعمل الشرائح في الاناء عشان تيجي الحلوى متغلفة بيها من فوق من الجوانب وكدة بعد كدة نضع فوق الشرائح قطعة من البسكويت المحضرة المقطعة على قد اناء الفرن نعمل القطعة ونعمل فوقها طبقة من الكريمة الكراميل ونعمل قطعة تانية من البسكويت وطبقة تانية من الكريم حتى ننتهي وبعد كدة نغطي الحلوى وندخلها للثلاجة تبرد لمدة 4 ساعات ولازم نغطيها كويس وهي في الثلاجة عشان ميكونش فيها رائحة الماكولات الى موجودة في الثلاجة وبعد كدة نخرجها من الثلاجة وعشان نزيدها لمعان اكتر ناخد القليل من خليط اي مربى ونعملو في اناء فوق النار ونتركو يسخن ويتفكك عن بعضو ونصفيه وناخد العسل بتاعو ونعملو فوق الحلة عشان يزيده لمعان اكتر وكدة انتهينا وانا عارفة لخبطتكو معاية وانا اسفة بس لما هتجربوها هتنسو كل التعب ده صدقوني يلا يارب تعجبكم
125 غرام من الزبدة
125 سكر ناعم
نصف كيس خميرة حلوى
نصف كيس فاني
2 بيضات
50 غرام من النشا
100 غرام من الدقيق
60 غرام من بودرة اللوز
طريقة تحضير البسكويت
ناخد الزبدة مع السكر الصقيل ونخلط الكل جيدا تم نضيف بعد دلك نصف كيس خميرة الحلوى ونصف كيس من الفاني و 2 بيضات والنشا والدقيق وبودرة اللوز ونخلد الكل جيدا حتى نحصل على عجينة متماسكة ونضعها في اناء الفرن الدي وضعنا فيه ورق الغير الاصق للحلوى الدي يسمى ( papier sulfurisè) الدي يستعمل لطهي الحلوة ونمدد الحلوة في هدا الورق الدي وضعناه في اناء الفرن وندخل الحلوة تستوي في الفرن
مقادير الكراميل
80 غرام من السكر
5 سل من الماء
10 سل من القشدة الطرية
3 اوراق جيلاتين
طريقة تحضير الكراميل
ناخد 80 غرام من سكر و الماء نضعهم في اناء فوق النار ونترك الكل يغلي حتى يصبح لونهم بني وبعد دلك نضيف 10 سل من القشدة الطرية مخفوقة ليهم ونخلط الكل جيدا تم بعد دلك نضيف 3 اوراق جيلاتين ونخلطهم مع بعض حتى ينسجمو وبعد كدة هنضيف قطع التفاح المعسلة حقولكم طريقة تحضيرها بعدين المهم هنضيف قطع التفاح ونخلط الكل جيدا 250 غرام من كريم باتسياغ هقولكم بردو طريقة تحضيرها بعدين ونضيف 15 سل قشدة طرية مخفوقة ونخلط الكل كويس
مقادير التفاح المعسل بالسكر
2 تفاحات
شوية زبدة
شوية عسل
طريقة التحضير التفاح المعسل
بنعمل مقلاة فوق النار نعمل فيها شوية زبدة شوية عسل ونعمل عليهم قطع التفاح المقطع قطع صغيرة ونسيب الكل يندمج مع بعضهم حتى بتنتهي العملية وبيصبح لون التفاح اصفر دهبي وكدة يكون التفاح تعسل كويس دي وصفة التفاح الياتكلمنا عنها وضفناه للكراميل ركزوا معاية شوية
مقادير كريم باتسيير
2/1 لتر حليب
50 غرام سكر
بيضة كاملة
50 غرام دقيق
طريقة تحضير الكريم
نضع نصف لتر من الحليب فوق النر نضع معه سكر ونترك الكل بيغلي وناخد انء نضع فيه بيضة وسكر ونخلط الكل بالخلاط الكهربائي حتى يصبح الخليط خفيف وابيض ونضيف ليهم الدقيق ونكمل الخلط بالخلاطحتى تنسجم العناصر عندما يغلى الحليب نتركه يبرد شوية بعد كدة نبدا نضيف الحلي على خليط الاول ونخلطهم مع بعض ونرجعهم تاني فوق النار ونستمر في الخلط منتوقفش عن الخلط عشان الكريمة متلزقش في الاناء وبعد ما تستوي الكريمة وتصبح جاهزة يعني تصبح عاملة كالكريمة نستعملها ودي الكريمة الي ضفناها على الكراميل الي قلنا عليه
تحضير الشكل النهائي للحلوى
ناخد اناء الفرن الى وضعنا فيه ( papier sulfurisè)واول حاجة هنعملها فوق الورق شائح التفاح المعسلة الى تعسلت زي الاولى تمام بس الاولى كانت مقطعة قطع صغيرة ودي شرائع بس طريقة التعسال وحدة ونعمل الشرائح في الاناء عشان تيجي الحلوى متغلفة بيها من فوق من الجوانب وكدة بعد كدة نضع فوق الشرائح قطعة من البسكويت المحضرة المقطعة على قد اناء الفرن نعمل القطعة ونعمل فوقها طبقة من الكريمة الكراميل ونعمل قطعة تانية من البسكويت وطبقة تانية من الكريم حتى ننتهي وبعد كدة نغطي الحلوى وندخلها للثلاجة تبرد لمدة 4 ساعات ولازم نغطيها كويس وهي في الثلاجة عشان ميكونش فيها رائحة الماكولات الى موجودة في الثلاجة وبعد كدة نخرجها من الثلاجة وعشان نزيدها لمعان اكتر ناخد القليل من خليط اي مربى ونعملو في اناء فوق النار ونتركو يسخن ويتفكك عن بعضو ونصفيه وناخد العسل بتاعو ونعملو فوق الحلة عشان يزيده لمعان اكتر وكدة انتهينا وانا عارفة لخبطتكو معاية وانا اسفة بس لما هتجربوها هتنسو كل التعب ده صدقوني يلا يارب تعجبكم